Implantaten Utrecht logo

Implantaten
Utrecht

Behandelplan voor implantaten
In vijf simpele stappen

Magnified tooth illustration

1. Eerste gesprek

Als eerste stap in het behandelplan voor implantaten vindt er een gesprek plaats waarin de wensen en mogelijkheden worden besproken. Ook wordt er gevraagd naar uw gezondheid en medicijngebruik. U krijgt uitleg over de kosten en over welk deel van de kosten vergoed wordt door uw zorgverzekering.

Om de mogelijkheden goed in kaart te brengen, wordt er in de praktijk een OPG (speciale röntgenfoto) gemaakt. Zie onderstaand voor een voorbeeld van een OPG. Op deze foto kan zowel van de onder- als bovenkaak het kaakbot en de ligging van de wortels en zenuwen worden gezien. Pas na het beoordelen van de foto kan worden bepaald of het plaatsen van een implantaat mogelijk is.

2. Plaatsen implantaat

Indien uit het eerste gesprek blijkt dat het plaatsen van een implantaat mogelijk is, wordt er vervolgd met het plaatsen van het implantaat. Er wordt een klein sneetje in het tandvlees gemaakt, zodat het kaakbot vrijkomt waarin een klein gaatje wordt geboord. Hierin wordt het implantaat vastgeschroefd. Dit gebeurt uiteraard onder verdoving en dit duurt vaak tussen de 30 en 90 minuten. Het resultaat van deze stap ziet u hieronder.

Tooth illustration Screw illustration

3. Tijdelijke tand(en)

Het geplaatste implantaat heeft de tijd nodig om vast te groeien in het kaakbot. Vaak is hier tussen de drie en zes maanden voor nodig. In de tussentijd krijgt u tijdelijk vervangende tand(en), zodat u niet zonder tanden loopt.

4. Plaatsen tanden

Na drie tot zes maanden is het implantaat voldoende vastgegroeid in het kaakbot en kan de tand (kroon) of kunnen de tanden (brug of gebit) worden geplaatst. Ook hier wordt het tandvlees weer een stukje weggehaald, zodat het implantaat, dat nu stevig is verankerd in het kaakbot, kan worden bereikt. Het kapje dat de implantaat afsluit wordt hierbij vervangen door de werkelijke tanden (kroon, brug of gebit).

Teeth with implants
Checkmark

5. Nacontrole

Deel van het behandelplan voor het laten plaatsen van een implantaat is de nacontrole. Het is namelijk belangrijk dat het implantaat goed onderhouden wordt. Daarnaast wordt er nog een OPG gemaakt om te controleren of het implantaat goed verankerd is. Het is belangrijk dat uw mondhygiëne goed is.

Heeft u een implantaat nodig?

Tandenservice Utrecht is benieuwd naar uw verhaal. Neem gerust contact op voor meer informatie omtrent het laten plaatsen van implantaten in Utrecht.

Contact